RemoteFX

Zoals beloofd een stukje achtergrond info en meer uitleg over Microsoft RemoteFX.

Waar hebben we het over? Om maar direct de koe bij de hoorns te vatten is RemoteFX een “feature” bovenop RDP welke er eigenlijk al veel langer had moeten zijn. RemoteFX accelereerd 2D en 3D applicaties welk een eindgebruiker het gevoel geeft alsof deze lokaal aan het werken is. Iedereen kent het haperen en schokken onder bepaalde omstandigheden binnen RDP. Maar hoe ga je nu uitleggen dat wanneer je een gebruiker een nieuwe pc geeft (maar eigenlijk een Thin-client met toegang tot een virtuele Windows 7) hij niet eens normaal een youtube filmpje op kan vragen?

Dit kan nu wel met RemoteFX. Dit gaat zelfs nog verder met de verwachting dat er straks speciaal geaccelereerde grafische adapters voor servers komen welke de concentratie van het aantal RemoteFX werkplekken op een virtualisatie server kan verhogen.

Hierbij nog een intressante PDF van een Technet magazine van mei 2010 dit jaar door “Jeroen van der Kamp”. Hierin word de historie, feiten en toekomst van RemoteFX uit de doeken gedaan en levert een goede verglijking met HDX van Citrix op.

Tevens levert een zoektocht naar RemoteFX op youtube ook leuke filmpjes op, helaas is het dusdanig lastig te zien dat ik de keuze aan jezelf houd met welke je genoegen neemt. Ik heb inderdaad full-hd en 3d-games werkend gezien via RemoteFX en zowel HDX in het echt. Het kan!

PDF RemoteFX:
TN_02_2010_Remote FX_jvanderKamp[1]

Over wvanderwerf

Hoofd Technische Dienst bij Adfocom Automatisering B.V.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Laat een bericht achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s